Inkontinensskydd vid urinläckage

Har du problem med urinläckage kan det vara helt nödvändigt med inkontinensskydd som kan göra att du känner sig trygg oavsett vart du befinner dig.

Inkontinensskydd vid urinläckage

Känslan av komfort, passform och torrhet är viktigt när man använder inkontinensskydd. Det finns många olika produkter av inkontinensskydd som är anpassade för olika former av urinläckage som små, medel till stora läckage. Produkterna är absorberande för att hålla kvar urinen utan att det känns vått och de finns i olika modeller och storlekar. Du får hjälp av din distriktssköterska på din vårdcentral som kan ge dig tips så du kan hitta rätt inkontinensskydd för just dig. Genom att prova dig fram får du möjlighet att hitta ett skydd som är skönt för dig samt att du får reda på vilken absorberingsförmåga inkontinensskydd behöver ha.

Vill du själv hitta och jämföra produkter på nätet till exempel olika skydd och badbyxa så finns bland annat leverantörer som Sanicare AB, Attends AB, Abena AB, Hartman-Scandicare AB och Essity Hygiene and Health AB.

Viktigt att veta är att du får kostnadsfria inkontinensskydd via din distriktssköterska på vårdcentralen.