Inolaxol

  • vattnig avföring

Inolaxol är ett volymökande medel som används för att stabilisera tarmens funktion. Det kan användas vid förstoppning och då för att få en mjukare avföring, men det kan också användas vid lösare avföring för att få en fastare konsistens. Inolaxol är gluten- och sockerfritt.

Inolaxol

Vad är Inolaxol?

Inolaxol innehåller växtfiber som sväller i vätska, utökar tarminnehållets volym och stimulerar tarmens rörelse. Inolaxol finns både som pulver och granulat, vilket vi brukar rekommendera. Granulatet består av små hårda frön som kan liknas vid grus i hårdhet och måste tas tillsammans med vätska. Du kan dock välja att ta dem med till exempel filmjölk eller soppa, eller tillsammans med annan vätska. Det viktigaste är att komma ihåg att du inte får tugga kornen.

Dosering

Det är viktigt med doseringen när du tar Inolaxol, vissa behöver ta en halv påse varje morgon, andra tar upp till åtta påsare. Vad som behövs är individuellt och baserat på vilka problem du har. Det viktiga är att du tar samma dos under en veckas tid och sedan utvärderar effekten. Gör gärna detta i kontakt med din sjuksköterska eller läkare.